Onze activiteiten op het gebied van kindergeneeskunde in Marokko

Bewustwording en informatie

Verspreiding van informatie voor alle groepen van de samenleving, met name ouders en kinderen, over gezondheid en kindervoeding, de voordelen van borstvoeding, hygiëne, veiligheid en het voorkomen van ongevallen.

 

Uitwisseling van relevante informatie op het gebied van preventieve gezondheidszorg en van medische, psychologische en functionele behandeling van kinderen met een beperking, met daarbij het verspreiden van informatie over de methoden van de revalidatie, evenals het bieden van toegang tot deze gegevens om verschillende belanghebbenden mogelijk te maken hun competenties en vaardigheden te verbeteren e ervaring op dit gebied te verruimen.

 


Opleiding

Cursussen op het gebied van algemene, subspecialistische en sociale pediatrie voor artsen en andere belangstellende professionals.


Oprichting van gespecialiseerde pediatrische centra

Oprichting van gespecialiseerde medische centra voor kindergeneeskunde en diagnostiek,  met afdelingen van functionele exploratie, dagbehandeling en kinderafdeling met hoogwaardig kwaliteit van zorg. Dit in samenwerking met nationale en internationale pediatrische referentie centra.


Wetenschappelijk onderzoek

Als partner van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is een wetenschappelijk onderzoeksprogramma in ontwikkeling in het kader van het ‘Global Child Health’ programma van het Emma Kinderziekenhuis/AMC.

 


Evenementen en publieke activiteiten

Verschillende publieke activiteiten zullen worden gestart in Marokko, met name in de regio Tanger-Tetouan Al-Hoceima, in samenwerking met NGO's, de publieke gezondheidszorg sector en lokale media.